Bodrum Diş Gıcırdatma, Bodrum Diş Gıcırdatma Tedavisi için bizi arayın. Gülerken üst diş ve diş etlerinin fazla görünmesi rahatsız ettiğinde, gülümserken ağzı kapatma gereği duyulduğunda cerrahi harici basit çözümü botox sağlar. İdeal bir gülümsemede diş etlerinin görünmemesi istenir. Özellikle kadınlarda daha uzun olan üst 2 kesici dişin gülerken daha fazla görünmesi, fazladan bir çekicilik katar. Kişi gülümsediğinde diş etleri 2 mm ve üzerinde görünüyorsa çoğunlukla diş etleriyle gülümseme söz konusudur. Bu durum gülümsemenin ahengini ciddi olarak bozar. Gülme sırasında dişetleriyle gülümseme yapan kişilerde, burun kanadı ve dudak üst kısmını ‘levator labii superioris alaque nasi’ adlı bir çift kas çekmektedir. Bu kasın fazla aktif olduğu durumlarda, üst dudak kısalır. Üst dişler de kısa ise, dişetleri daha belirgin olarak izlenir.
Dişetleriyle gülümsemenin 3 nedeni vardır.
+ Aşırı hareketli üst dudak
+ Yetersiz sürmüş dişler
+ Üst çenenin normalden fazla dikey yönde gelişmesi
Güzel bir gülümseme için Botoks yaptırın
Burun kanatlarının yan sınırından 3-5 mm yanlara yapılan botoks enjeksiyonu ‘dişetleriyle gülümseme’ sorununuza çare olabilir. Enjeksiyon yapılacak bölgelere uyuşturucu krem sürüldükten sonra 5 dakika süren bir işlemle botoks enjeksiyonu yapılır. İşlem öncesinde ve sonrasında buz tutulabilir. İşlem sonrası çalışma ve günlük hayatın devamında hiçbir kısıtlama bulunmaz. Doğru olarak uygulanıldığında şişlik ve morluk görülmeyen bu işlemin sonuçları 2-3 gün içinde başlar. 2 hafta içinde gülüşünüzün daha estetik olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu yöntemin kalıcılığını sağlamak için, 4-8 ayda bir tekrarlanması gerekir.
Dişeti botoksu
+ Cerrahi ve diş tedavisinden çekinen,
+ Üst dudağı gülerken fazla yukarı kalkan,
+ Çenede kemik deformitesi olmayan,
+ Nörolojik bir hastalığı olmayan,
+ Hamile veya emzirme durumu olmayan,
+ Kanama bozukluğu olmayan
kişilerde rahatlıkla uygulanabilir. Gülüş estetiği için uygulanan botoks estetiği yüz anatomisininin iyi bilinmesini gerektirir. Ancak üst çenede aşağıya doğru fazla gelişmesi olan, üst dişleri kısa olan hastalarda cerrahi tedavi seçenekleri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Dişetiyle gülme şikayeti olan her kişide, bu tekniğin etkili olması doktorun muayenesi ve doğru tanısı ile olur.
Diş Gıcırdatma Botoksu
Masseter Botoks adı da verilen çiğneme kasına botoks işlemidir. Diş sıkma, diş gıcırdatma ya da Bruksizm adı verilen rahatsızlığın tedavisi amacı ile çene botoksu (masseter botoksu) yapılır. Diş sıkma (bruksizm) rahatsızlığında gece ve gündüz diş sıkma sonucunda hem estetik hem de diş ve çene eklemine ait sıkıntılar oluşur. Estetik olarak bu kişilerde çiğneme kası(masseter kası) aşırı gelişir ve masseter hipertrofisine bağlı kare yüz denilen görünüm olur. Masseter botox, çene botoksu yaptıran kadınlar özellikle çenedeki erkeksi görünümün düzelmesini isterler. Bu tedavilere çene sıkma botoksu, diş gıcırdatma botoksu da denir.
Bruksizm veya diş gıcırdatma problemi zararları nelerdir?
Bruksizm, diş sıkma problemi olan kişilerde; diş ve diş köklerine hatta çene eklemine yoğun bir kuvvet uygulanır. Bu da çene eklemi, şakaklar, boyun ve baş bölgesinde ağrılar yapar. Geceleri diş gıcırdatma ve diş sıkma dişlere dinmeyen bir basınç, dişlerde aşınma, kırılma, diş protezlerinde ve diş etlerinde harabiyet durumu çene sıkma/bruksizmde sıkça meydana gelir. Bruksizmde çene eklemi rahatsızlıkları, kulak ağrıları görülür. Bruksizm (çene sıkma) sonucunda diş, çene eklemi, baş ve boyun ağrıları yanı sıra sabahları halsizlik ve sosyal adaptasyon güçlüğü görülür. Bunların tedavisi için Bruksizm Botoks, Masseter Botoksu denilen tedaviler yapılır. Çene botoksu öncesi sonrası karşılaştırdıklarında bu erkeksi görünümün azaldığı, çiğneme kası hacminin azaldığı görülmektedir. Çene botoksu yaptıranlar 2-3 seans sonunda çiğneme kasının hacmindeki azalmayı, çenenin köşeli görünümünde düzelmeyi görürler.
Çene botoksu kullanılan diğer tıbbi sorun da Diş Sıkma Botoksu, Diş Gıcırdatma Botoksu, Çene Sıkma Botoksu veya Bruksizm Botoksu isimleri ile anılan problemdir. Diş sıkma (bruksizm) dişte, çenede, boyunda ağrı oluştur. Bu ağrının sebebi gün boyu ve gece boyu dişler üzerine devamlı bir yük binmesidir.
Diş gıcırdatma, Bruksizm’in tedavisi nedir?
Bruksizm tedavisinde en popüler tedavi Diş sıkma botoksu veya Masseter botoksu ismi ile anılan çiğneme kasına botoks tedavisidir. Masseter botoks sayesinde hastaların diş sıkma problemleri azalır ve yaşa konforları artar. Çene ağrısı, baş ve boyun ağrıları düzelir.
Masseter botoksu (diş sıkma botoksu) nasıl yapılır?
Diş sıkma botoksu 5-10 dakika süren ağrı hissedilmeyen bir uygulamadır. Diş sıkma botoksları arasında 3’er ay olmasını ve 3 seanslık paketler olarak uygulanmasını tavsiye ederiz. Her seans masseter kasını zayıflatarak diş sıkmanın dişler ve çene eklemindeki harabiyetini biraz daha azaltır. Diş sıkma tedavisi botoksu yapılırken her bir kasa kaç ünite botoks yapıldığı, yapılma yeri ve seans aralıkları hastaya özel belirlenir. Yüksek doz diş sıkma botoksu uygulamalarında yemek yemede güçsüzlük sorun yaşanabilir. Bu sebepten ehil ellerde yapılması gereken özellikli bir uygulamadır.
Diş sıkma botoksu (masseter botox) sonrasında ne zaman etkisi görülür?
Bruksizm tedavisinde masseter botox sonrasında botoksun etkisi 4-7 gün sonra başlar. İlk günlerde çiğneme sırasında çok hafif güçsüzlük hissedilebilir. Bu durum birkaç günde geçer. Hastalar ilk çene botoksu sonrası fayda görmeye başlar, etki her seansta daha da artacaktır. Her seansta masseter kasının hem kitlesi hem de gücü daha makul seviyelere gelecektir.
Çene botoksu yapılırken yüzümdeki kırışıklıklar için de botoks yaptırabilir miyim?
Çene botoksu yapılırken aynı seansta kaş arası, alın ve göz çevresine de botoks yapılabilir.